سازه پارچه ای

سازه پارچه ای چیست؟

سازه‌های غشایی که همان سازه چادری یا سازه پارچه‌ای نیز نامیده می‌شود، زیرمجموعه‌ای از سازه‌ های فضایی بوده که به دلیل سبکی و مقرون بصرفه بودن نسبت به سازه های بنایی و سنتی و همچنین انعطاف بالا در ایجاد فرم‌های زیبا و شکیل، گسترش روزافزونی را در ساخت اماکنی با کاربری های مختلف مسکونی، تجاری، اداری، تفریحی و… به شکل سقف متحرک ، آلاچیق چادری و سایبان هایی در فضاهای شهری داشته‌اند.

ویژگی‌های یاد شده ارتباط مستقیم با خاصیت های مواد سازنده غشاهای این نوع سازه‌ها دارد. ساخت و تولید مواد کامپوزیتی از الیاف و پلیمرهای گوناگون با طیف وسیعی از خواص مکانیکی، فیزیکی و سازه‌ای امکانات متعددی را پیش روی طراحان این نوع سازه ها قرار داده است. این مواد دارای تفاوت هایی در اندازه، وزن و خواصی نظیر مقاومت گسیختگی، مقاومت در برابر ترک خمشی، انتشار حریق، گسترش پارگی و همچنین درجه شفافیت، دوام پارچه و ضمانتی که کارخانه سازنده می‌دهد می‌باشند؛ از این رو شناخت این خواص و تفاوت‌ها جهت انتخاب ماده مناسب از سوی طراحان و مهندسین، امری ضروری می‌باشد.

سازه پارچه ای
سازه پارچه ای
سازه پارچه ای

طراحی سازه های پارچه ای

طراحی ساختمان با سازه پارچه ای ، با طراحی ساختمان‌های ساده بسیار متفاوت است. در طراحی این نوع سازه‌ ها نمی‌توان ابتدا پلان بنا را ترسیم نموده و سپس آن را اجرا نمود ؛ بلکه در این نوع سازه‌ها، د رگام نخست طرح اولیه‌ای متناسب با عملکرد آن ارائه می‌گردد و سپس درگام بعدی با ساخت ماکتی شکل کلی آن را نمایان می‌کنند و بعد از آن نیز به تحلیل کلی سازه می‌پردازند و در نهایت تمامی جزئیات سازه را طراحی می‌نمایند. به فرایندی که منجر به طراحی غشای پارچه ای می‌شود اصطلاحا form finding اطلاق می‌گردد. امروزه این کار توسط نرم افزارهای تخصصی طراحی سازه های غشایی صورت می پذیرد.

تعریف سازه‌های پارچه ای

پارچه برگه ای نازک از موادی مخصوص است که تنها دربرابر کشش مقاومت داشته و دربرابر فشار و خمش هیچ نوع مقاومتی ندارد؛ پارچه را می‌توان مهم ترین بخش از سازه های چادری نامید.

سازه پارچه ای کششی متشکل از دو جزء اصلی می باشد :

  • پارچه : پوسته کششی نازکی است که می تواند نیروی کششی را انتقال دهد.
  • عناصر فشاری : المان های قوسی و ستون‌ها که قابلیت نیروهای فشاری را دارند. لبه ی پارچه همواره تمایل به لرزش در مقابل نیروهای باد و سایر نیروهای جانبی دارد، به همین دلیل معمولاً لبه پارچه را بصورت مقعر و کنگره ای می‌سازند تا همواره در کشش بوده و از پارگی آن جلوگیری گردد.

انواع سازه پارچه ای

سازه های پارچه ای با توجه به شکل ظاهری و نوع عملکرد خود دارای دو دسته اصلی ثابت و متحرک می باشند.

۱- سازه پارچه ای ثابت

این سازه ها که بیشترین و پرمصرف ترین نوع را به خود اختصاص می دهند خود نیز دارای انواع طرح ها و اشکال هستند که به شرح ذیل آن ها را شرح می دهیم :

  • طرح آلاچیق : این طرح فرمی چتری داشته و یکی از پرطرفدارترین طرح های سازه های چادری می باشد و خود نیز شامل طرح های رویال ، تترا ، هگزا ، پارادایس ، اُکتا ، سالن ، سان شید ، خیمه ، توئین هد ، تترا ، تترا وارونه (آلاچیق معکوس یا نیلوفری) فلورا ، لاله و.. است. آلاچیق ها پرتنوع ترین نوع سایبان های پارچه ای هستند.
    .
  • طرح آرک : از این طرح بیشتر در سایبان های پارکینگ به جهت ایجاد سایبان برای انواع خودروهای سواری ، اتوبوس ها ، کامیون ها ، آمبولانس ، خودروهای آتش نشانی و همین طور متروها و پایانه های اتوبوسرانی شهری و بین شهری استفاده می شود. این طرح شامل دو مدل آرک قوسی و آرک طره ای می باشد.
    .
  • طرح کایت : این طرح در بین مهندسین معمار و کسانی که به فضاسازی ها و المان های معماری مدرن علاقه دارند محبوب تر است. این طرح جهت ایجاد فضایی خلاقانه و دکوراتیو در رستوران ها ، کافی شاپ ها ، ویلاها ، مجتمع های تجاری ، توریستی ، تفریحی ، ساحلی و.. کاربردهای فراوانی دارد. کایت ها نیز دارای انواع مختلفی می باشند که می توان یه طرح شاهین ، شاهین ۳ ، پاگودا و.. اشاره کرد.
    .
    شما عزیزان می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد انواع طرح های سازه پارچه ای به صفحه محصولات سایت مراجعه فرمایید.

۲- سازه پارچه ای متحرک

همان طور که از نامش پیداست بصورت متحرک و غیر ثابت است. یعنی هر لحظه که نیاز داشته باشید سایبان پارچه ای را باز نموده و از بودن در زیر سایه ی ایمن آن لذت می برید و هروقت که دوست داشتید سایبان را توسط فشردن یک دکمه جمع آوری نموده و از هوای باز و نور خورشید که برایتان انرژی بخش است بهره می برید.  نیروی محرکه ی این سازه ها توسط یک موتور قوی کنترل شده و پارچه ی سازه چادری را بصورت کرکره ای جمع آوری می کند. پارچه ی بکار رفته در آن نیز از منظر نوع آن به دو صورت بلک اوت و ساده می باشد. توضیح اینکه پارچه بلک اوت نسبت به نوع ساده ی آن نور کمتری را از خود عبور می دهد.

سقف متحرک

 

مزایای سازه پارچه ای

سازه های پارچه ای دارای محاسن متعددی است که در ذیل به برخی از آن ها می پردازیم :

  • دفع اشعه های مضر خورشید وانعکاس آن
  • زیبایی بخشیدن به فضای مورد استفاده شما
  • آببندی کامل محیط تحت پوشش سازه پارچه ای
  • محافظت از پوست شما و جلوگیری از سرطان پوست
  • ایجاد سایه ای مطلوب و دمایی خنک تر از محیط پیرامون سایبان چادری
  • محافظت از شما ، خودرو و دیگر مبلمان شما در زمان بارش های باران ، برف ، تگرگ ، رعد و برق و..
  • باز بودن دست مهندسین معمار در طراحی مبلمان پروژه شما به دلیل انعطاف پذیری بالا در طرح و مدل و رنگ بندی سازه های پارچه ای
 

معایب سازه پارچه ای

اگر بخواهیم به معایب سازه های چادری بپردازیم تنها یک ایراد بر آن وارد است و آن هم نداشتن تاریخچه ی بلند مدت است که از لحاظ علم مهندسی امروز و با توجه به روش های تست های فنی واقعیت مجازی این امر چندان مهم نبوده و مشکل ساز نخواهد بود. البته اینکه می گوییم تاریخچه ای طولانی ندارد بدان معنا نیست که به تازگی وارد بازار شده است ، بلکه به نسبت سایر متریال ساختمانی از قدمت کمتری برخوردار است. این سازه ها چیزی بالغ بر ۱۲۰ سال است که در سراسر جهان و در پروژه های بزرگ و معتبر دنیا در حال انجام بوده و تاکنون مشکل خاصی در آن مشاهده نشده است.

مؤلفه های تعیین قیمت سازه پارچه ای

طبیعتاً برای بدست آوردن رقم نهایی پروژه فاکتورهایی وجود دارد که می تواند در تعیین قیمت تمام شده ی سازه های چادری بصوزت مستقیم مؤثر باشد که ما در ذیل به چند مورد از آن ها اشاره می کنیم :

  • نوع طرح انتخابی
  • مساحت و متراژ کار (بر اساس مترمربع)
  • محل نصب
  • جنس پارچه ی انتخاب شده
  • بودجه ی مشتری و..

 

کیفیت سازه پارچه ای کاوشکام

شرکت سازه چادری کاوشکام با پشتوانه ی تجربه های غنی شرکت تولیدی کاوشکام در زمینه ی صنایع فلزی و بتنی ، برق ، مخابرات ، پتروشیمی و.. در داخل و خارج از کشور تأسیس شد و با استفاده از ظرفیت بالای صنایع فلزی کاوشکام به جمع آوری و آموزش تخصصی گروهی از مهندسین جوان همت گمارد و در کنار آن نیز از مهندسین سازه و معماری مجرب در زمینه ی طراحی و ساخت سازه های پارچه ای بهره برده است تا تیمی کاملاً حرفه ای را تشکیل دهد. پروژه های اجرا شده در سازمان ها ، نهادها ، مجموعه های بزرگ توریستی و تفریحی و.. گواه این ادعاست.

این شرکت با استفاده از نرم افزارهای تخصصی انحصاری در طراحی سازه های پارچه ای و همچنین بهره وری از تکنولوژی روز دنیا در زمینه ی ساخت و تولید سازه ها و سایبان های چادری در بخش های مختلف کار از جمله رنگ آمیزی استراکچر ، برش قطعات CNC ، برش و جوش پارچه با دستگاه فرکانس بالا HF و.. توانسته است محصولاتی با کیفیت بالا را به مشتریان خود عرضه نماید.

از مهم ترین عواملی که در کیفیت محصول نهایی و طول عمر سازه پارچه ای شما بسیار تأثیر گذار است پارچه ی آن است. شرکت کاوشکام با وجود پارچه های ارزان قیمت در بازار ، از پارچه های دو شرکت معتبر مهلر آلمان و سرج فراری فرانسه استفاده می کند تا خیال مشتری بابت محصول دریافتی راحت باشد. ما معتقدیم اعتبار ما مهم تر از سود مقطعی برای شرکت است و این اعتبار را از اعتماد شما عزیزان به مجموعه ی کاوشکام بدست آورده ایم.

با ما تماس بگیرید

برای دریافت مشاوره رایگان جهت انتخاب درست و نیز آگاهی از قیمت ها می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

Call Now Buttonتماس با کاوشکام