سازه غشایی چیست؟

سازه غشایی یا سازه های غشایی سازه های فضایی هستند که از غشاهای کششی ساخته شده اند. کاربرد ساختاری غشاها را می توان به ساختارهای پنوماتیکی، سازه های غشایی کششی و گنبدهای کابلی تقسیم کرد. در این سه نوع ساختار، غشاها با کابل‌ها، ستون‌ها و سایر اعضای ساختمانی برای یافتن فرم ترکیب می شوند.

غشاء همچنین به عنوان روکش غیر ساختاری استفاده می شود، مانند استادیوم ملی پکن که در آن فضاهای بین اعضای ساختار فولادی عظیم با پارچه فیبر شیشه ای با روکش PTFE و فویل ETFE پر شده است. ساختمان اصلی دیگر در این سایت که برای بازی های المپیک تابستانی ۲۰۰۸ ساخته شده ، مرکز ملی ورزش های آبی پکن است که به نام مکعب آب نیز شناخته می شود. این پروژه به طور کامل با ۱۰۰۰۰۰ متر مربع از بالشتک های فویل ETFE باد شده پوشیده شده است که به شکل یک ساختار سلولی چیده شده اند.

سازه های غشایی اصطلاحی است که معمولاً برای اشاره به طراحی سقف ها با استفاده از غشایی متصل به کابل های فولادی استفاده می شود. ویژگی های اصلی آنها نحوه کار در هنگام کشش، سهولت در ساخت، توانایی آنها در پوشاندن دهانه های بزرگ و انعطاف پذیری آنها است. این سیستم سازه ای به لطف استفاده از بوم های نازک به مواد کمی نیاز دارد که در صورت کشیده شدن با استفاده از کابل های فولادی، سطوحی ایجاد می کنند که می توانند بر نیروهای وارد شده به آنها غلبه کنند

ساختار غشایی strmembrane، سازه ای با سطح نازک و انعطاف پذیر (غشاء) که بارها را عمدتاً از طریق تنش های کششی حمل می کند. این ساختارها دارای دو نوع اصلی می باشند : سازه های چادری و سازه های پنوماتیک.

سقف چادری مرکز تست خودرو
 
سایبان پارکینگ - مهرشهر کرج - طرح کایت
سقف چادری مرکز تست خودرو
 
سایبان پارکینگ - مهرشهر کرج - طرح کایت

مزایای سازه غشایی

مروری بر خواص ساختارهای غشایی

سازگار با محیط زیست

نرخ عبور نور بالا

خود تمیز شونده

قابل چاپ

سطح بازتابی بالا

استفاده از نور طبیعی روز به جای نور الکتریکی پر هزینه

سازه های چند لایه باعث افزایش خواص عایق حرارتی می شوند

طیف کامل رنگ موجود است

جذب کم نور خورشید

سبک وزن

پایدار در اشعه ماوراء بنفش

پایدار بلند مدت

معایب سازه غشایی

  • عدم وجود تاریخچه ای جامع درمورد عملکرد سازه های پارچه ای
  • وارد آمدن بارهای اضافی بر سازه های موجود
  • اتصالات و قطعات پیچیده در برخی از پروژه ها
  • هزینه ی بالا در پروژه های با مساحت پایین
  • هزینه های طراحی

برنامه های کاربردی

سازه های غشایی سازه های فضایی سبک وزنی هستند که از غشاهای کششی ساخته شده اند. غشاء را می توان برای ساخت سقف متحرک و نماها، ساختمان های مستقل، پوشش های ساختمانی، نورگیرها، سقف های داخلی و یا محوطه های برجسته استفاده کرد.

سازه های سبک وزن برای استفاده در انواع ساختمان ها در زمینه های زیرساختی، فرهنگی، ورزشی و سرگرمی، بازرگانی، اداری، زندگی و کاربری خصوصی ایده آل هستند. هیچ محدودیتی برای کاربرد، طراحی و عملکرد وجود ندارد.

طراحی و توسعه

به منظور ایجاد یک ساختار غشایی ایده‌آل، از نظر زیبایی شناسی بی عیب و نقص و در نهایت اقتصادی، منطقی است که با همه طرف‌های درگیر – کارفرما، برنامه‌ریز و شرکت ساخت غشا – در مراحل اولیه همکاری نزدیک داشته باشیم. اولین طرح های معمار شرایط چارچوب ناشی از الزامات عملکردی ساختار برنامه ریزی شده و اثر نوری مورد نظر را تعیین می کند. از این رو، مهندس متخصص شرکت ساخت و ساز غشاء یک طرح اولیه را ایجاد می کند که شامل شکل دهی هندسی ضروری و همچنین عناصر ضروری ساختمانی است. g. قرار گرفتن تکیه گاه ها، مهاربندی ها، لنگرها و غیره. از این پیش نویس می توان بودجه تعیین کرد. به همراه معمار و کارفرما، طراحی نهایی، زیبایی شناسی برنامه ریزی شده، الزامات عملکردی و بودجه برنامه ریزی شده بر اساس آن مقایسه می شود.

تحلیل ساختاری

بر خلاف سازه های معمولی، شکل نهایی سازه غشایی تنها توسط استاتیک تعیین می شود. این بدان معنی است که برنامه ریزی طراحی باید در هماهنگی نزدیک با تجزیه و تحلیل استاتیک انجام شود تا به یک تصور اقتصادی و خلاقانه بهینه دست یابد. به دلیل عمر طولانی مواد، سازه های غشایی مانند سازه های معمولی به عنوان سازه های دائمی طبقه بندی می شوند. بنابراین آنها مطابق با استانداردهای هر کشور مورد تایید هستند و باید با مفروضات بار مندرج در مقررات ساختمان مربوطه مطابقت داشته باشند. مقررات منطقه ای مانند بارهای باد و برف، به عنوان مثال، باید در نظر گرفته شود، و همچنین ویژگی های آب و هوایی.

محاسبه استاتیک واقعی بر اساس داده هایی است که در بالا توضیح داده شد، که از تعیین فرم حاصل می شود. در محدوده محاسبات گسترده، که باید نه تنها موارد بارگذاری مختلف، بلکه سه بعدی بودن سقف و رفتار انبساط دو محوری مواد را نیز در نظر بگیرد، محاسبات استاتیکی قابل تایید نهایی تهیه شده است. استاتیک غشاء الزامات طراحی دقیق کلی ساختار غشا را تعیین می کند. هندسه لبه و طراحی جزئیات مورد استفاده برای انتقال بار در اینجا تعریف شده است. همین امر در مورد نقاط انتقال بار در سازه باربر نیز صدق می کند. لازم به ذکر است که سازه های غشایی در معرض بارهای خارجی (مانند باد و برف) در معرض تغییر شکل قرار می گیرند. اینها باید توسط نقاط اتصال به سازه باربر، سازه های معمولی موجود یا در فونداسیون ها جذب شوند.

 

 

انواع سازه غشایی

تنوع اشکال ساختارهای غشایی بی پایان است. در اصل، ساختارهای غشایی را می توان به دو نوع اصلی تقسیم کرد:

  1. سازه های پیش تنیده مکانیکی
    به عنوان مثال، سطوح زینی شکل (ضدآلاستیک) مانند بادبان های از پیش تنیده را ارائه می دهد.
  2. پیش تنیده پنوماتیک.
    برای مثال، بالشتک‌های بادشده، لوله‌ها یا سالن‌های هوا با سطوح سنکلاستیک را در بیشتر مناطق ارائه می‌کند.
 

تمام ساختارهای غشایی را می توان به عنوان ساختار ثانویه توصیف کرد که توسط یک ساختار به اصطلاح اولیه تثبیت شده است. این بدان معناست که وقتی ساختار غشایی (به عنوان ساختار ثانویه) از بین می رود، ساختار اولیه ساخته شده از مواد سفت و سخت، مانند فولاد یا چوب، فرو نمی ریزد. (برخی از غشاها توسط یک کابل یا شبکه کابلی پشتیبانی می شوند.)

طراحی سازه غشایی

Formfinding بنا به تعریف ایجاد سطح/شکل مورد نظر از یک ماده غشایی انعطاف پذیر است. یافتن فرم بهینه زیبایی شناختی و عملیاتی غشاء برای ادامه بیشتر در توسعه پروژه الزامی است. فرم‌یابی معمولاً یک فرآیند تکراری است که شامل مدل‌سازی شکل همراه با دانش مهندسی عمران است. قالب‌یابی در طول اعصار به روش‌های مختلفی اجرا شده است: با آزمون و خطا، ایجاد مدل فیلم صابونی، استفاده از مدل زنجیر آویزان، ساخت مدل‌های مقیاس، استفاده از مواد جوراب‌دار و در حال حاضر بهره‌گیری از نرم‌افزارهای فرم‌فایند.

سازه های غشایی کششی نسبت به سازه های معمولی کمی بیشتر منحرف می شوند. به همین دلیل، هنگام قرار دادن عناصر معماری یا عملکردی مانند روشنایی، دیوارهای پرده، تهویه مطبوع، حفاظت در برابر صاعقه و غیره باید دقت شود تا آن عناصر با غشاء تماس پیدا نکنند و آن را سوراخ نکنند. غشای تنیده نیز در معرض پارگی است. باید در نظر داشت که یک جسم خارجی ممکن است در طول عمر خود غشا را سوراخ یا پاره کند. به همین دلیل فاکتور ایمنی، روش تعمیر و سایر عوامل باید در نظر گرفته شود.

به عنوان یک قاعده، غشاء هرگز نباید به عنوان تنها وسیله پشتیبانی برای عناصر فولادی استفاده شود. برای مثال، یک عنصر دکل باید دارای کابل‌های شعاعی یا گای باشد که بتواند بار خود را در حالت انحراف در صورت عدم وجود غشاء تحمل کند. برای نگهداری، تعمیرات، و غیره، ایده خوبی است که در طول طراحی، مواردی را برای Lifelines یا Tie-off در نظر بگیرید تا پرسنل ساخت و ساز یا خدمات بتوانند با خیال راحت به غشاء دسترسی داشته باشند. در صورتی که سطح غشاء بیش از حد بزرگ باشد، ممکن است نیاز به قطعه بندی (مفاصل میدان گیره دار) باشد.

 

متریال مورد استفاده

به طور سازنده، سیستم با ترکیب سه عنصر تشکیل می شود : غشاها ، ساختارهای صلب مانند قطب ها و دکل ها و کابل ها

غشاهای الیاف پلی استر با پوشش PVC سهولت زیادی در تولید و نصب در کارخانه دارند. (با هزینه ای کمتر و همین طور دوام متوسط حدود ۱۰ سال)

سازه هایی که بر اساس غشای فایبرگلاس پوشش داده شده اند ، دارای استحکام عالی هستند. (حدود ۳۰ سال) و همچنین مقاومت بیشتری در برابر عوامل نامطلوب اقلیمی و جوی (خورشید، باران و باد)دارند.

 

ساخت سازه غشایی

بر اساس هندسه مورد نیاز شرایط ایستا و/یا در نظر گرفته شده از نقطه نظر معماری، مدل چیدمان با کمک برنامه های ویژه FEM توسعه می یابد. قبل از این، استحکام کششی مواد تحویلی باید آزمایش شود. رفتار انبساط ماده مورد استفاده باید توسط آزمایش های دو محوری تعیین شود. این امر برای دریافت تاییدیه‌های مرجع و اطمینان از اینکه پس از نصب سازه می‌تواند مطابق محاسبه شده کشش یابد، ضروری است. قالب های تکی توسط برش های خودکار برش داده می شوند. فرآیندهای مختلف جوشکاری برای ETFE، شیشه/PTFE یا PVC/پلی استر و سایرین به ماشین آلات مدرن اما عمدتاً کارکنان آموزش دیده نیاز دارند. فرآیند جوشکاری – بسته به مواد – نیاز به یک روش کنترل کیفیت مستمر مناسب در خانه دارد تا اطمینان حاصل شود که درزها قادر به مقابله ایمن با بارهای محاسبه شده هستند. برای مثال برای پروژه های ETFE یا Glass/PTFE، یک کنترل کیفیت باید متفاوت باشد زیرا این ماده نسبت به PVC/PES برای رسیدگی به عیوب حساس تر است.

سازه غشایی

پس از اتمام فرآیند جوشکاری، بازرسی نهایی باید انجام شود. بررسی های نوری و همچنین بررسی های اندازه گیری ضروری است. سازنده باید از بسته بندی مناسب و ایمن مطابق با الزامات مواد اطمینان حاصل کند (به عنوان مثال: عدم تاشو تیز برای غشاهای Glass/PTFE یا ETFE). در سراسر آن غشاء باید طبق روند نصب برنامه ریزی شده تا و بسته بندی شود. این برای جلوگیری از باز شدن و حرکات غیر ضروری در محل است. مواد غشایی PTFE یک ماده ساختمانی نوظهور و یک ماده مرکب است که از رنگ آمیزی رزین PTFE (پلی تترافلوئورواتن) روی فیبر شیشه ای بسیار نازک (۳ میکرومتر) تشکیل شده است. مواد غشایی PTFE شکل پایداری دارد و می تواند بارهای خاصی را تحمل کند. این ماده به عنوان ششمین مصالح ساختمانی پس از آجر، سنگ، بتن، فولاد و چوب شناخته شده است. این یک بافت انعطاف‌پذیر برای دستیابی به شکل‌های غنی است که محدودیت‌های شکل و دهانه را کاملاً از بین می‌برد. این یک مجسمه نرم است که طراح می تواند به طور کامل فضای خلاقانه ای پر از جذابیت شخصی را منعکس کند.

پشتیبانی سازه ای

دو نوع پشتیبانی در سیستم های غشایی وجود دارد: مستقیم و غیر مستقیم. تکیه گاه های مستقیم آنهایی هستند که در آنها سازه مستقیماً بر روی قسمت زمینی سازه ساختمانی چیده می شود. پشتیبانی غیرمستقیم زمانی است که بدنه از یک نقطه برآمده مانند دکل چیده شده است. کابل ها وظیفه توزیع تنش های کششی و استحکام را بر عهده دارند و با توجه به عملکردی که انجام می دهند به یکی از این دو روش طبقه بندی می شوند: حامل و تثبیت کننده

هر دو نوع کابل به صورت متقاطع طراحی شده و در دو جهت استحکام می دهند تا از تغییر شکل آن ها جلوگیری نمایند. کابل های حامل آنهایی هستند که مستقیماً بارهای خارجی واقع در بالاترین نقطه را می پذیرند. کابل های تثبیت کننده وظیفه تقویت کابل های حامل و اتصال متقابل آن ها را بر عهده دارند.

 

غشای معماری

غشای معماری PTFE Wei&KaiTM یک ماده ترکیبی است که از رنگ آمیزی رزین PTFE بر روی پارچه فایبرگلاس (شیشه β) با فناوری منحصر به فرد خودمان تشکیل می شود. فایبرگلاس نه تنها دارای شدت بالاتری نسبت به فولاد، مقاومت حرارتی بالاتر (۷۰۰-۸۰۰ درجه سانتیگراد) است، بلکه تحت تأثیر دمای پایین و اشعه ماوراء بنفش قرار نمی گیرد. در همین حال، رزین PTFE دارای مقاومت در برابر آب، آب و هوا و گرما و همچنین عملکرد مستقل خود تمیز شوندگی و سایر خواص منحصر به فرد است. غشای PTFE Wei&KaiTM یک ماده ساختمانی عالی است که خواص برتر و زیبایی ظاهری بیرونی را با عمر طولانی ارائه می دهد.

سازه غشایی

 

خدمات شرکت سازه چادری کاوشکام

گارانتی طولانی مدت

حمل سازه های غشایی به مقصد

نصب سایبان پارکینگ خودرو در محل

طراحی و تولید مطابق سلیقه شما

کیفیت سازه غشایی کاوشکام

شرکت سازه چادری کاوشکام با تکیه بر دانش فنی متخصصان خود و همین طور استفاده از تکنولوژی روز دنیا در زمینه های طراحی ، ساخت و تولید و نیز نصب انواع سازه ها و سایبان های پارچه ای ، با ارائه ی گارانتی سازه ها و محصولات خود ، این اطمینان را به شما می دهد که خروجی کار عیناً مطابق با سلیقه و نظر شما بوده و همچنین با پشتیبانی محصولات خود پس از فروش نیز خیال شما را برای سال ها راحت می نماید.

قیمت سازه غشایی

عملکرد سازه پارچه ای کششی قیمت سازه غشایی را نیز تعیین می کند. هر چه توابع کلی تر باشد، قیمت سازه غشایی کششی بالاتر است. بنابراین هنگام خرید اسکلت و پارچه کششی باید توجه بیشتری به درک جامع عملکرد سازه پارچه کششی داشت.

از جمله عوامل تأثیرگذار در قیمت تمام شده ی  این نوع سازه ها می توان به موارد ذیل اشاره نمود :

  • نوع طرح انتخابی از سوی مشتری
  • ابعاد کار و مساحت نهایی پروژه بر اساس پلان کار (متراژ پارچه ملاک تعیین قیمت نمی باشد.)
  • محل اجرای پروژه (تهران یا شهرستان)
  • نوع پارچه ی انتخاب شده توسط مشتری

جمع بندی

با اطلاع از دلایل روند قیمت سازه چادری کششی، امیدوارم از طریق مطالب فوق، درک کلی از عوامل تعیین کننده قیمت سازه های غشایی داشته باشیم. سازه چادری کاوشکام یک شرکت حرفه ای است که در زمینه طراحی، تولید، ساخت و نگهداری سازه های غشایی و پارچه ای فعالیت می کند. ما قیمت های رقابتی کارخانه را به شما ارائه می دهیم و ساخت سازه های جاودانه و زیبا برای مشتریان هدف ابدی ماست.

تماس با ما

جهت خرید و سفارش سازه غشایی و همین طور دریافت مشاوره رایگان ، با کارشناسان ما تماس بگیرید.

ویژگی سازه غشایی

سازه های غشایی همچنین به عنوان سازه های سبک شناخته می شوند، ویژگی بصری منحصر به فردی دارند و به طراحان، معماران و مهندسان این توانایی را می دهند تا با فرم هایی پر از زیبایی و ظرافت مطابق با بالاترین الزامات زیبایی، آزمایش کنند.

ساختارهای غشایی از نظر ساختاری بهینه شده و بسیار کارآمد هستند. طیف عظیمی از قابلیت پوشا به ساختار اولیه کمتری نیاز دارد و بنابراین بسیار مقرون به صرفه است. با توجه به این صرفه جویی ها و سایر ویژگی های منحصر به فرد، سازه های غشایی از نظر زیست محیطی حساس هستند و برای راه حل های ساخت و ساز پایدار ایده آل هستند.

مواد

غشاهای رایج مورد استفاده در ساختارهای غشایی عبارتند از:

  • پارچه پلی استر با روکش پی وی سی
  • پارچه پلی اتیلن شفاف
  • پارچه فیبر شیشه ای با روکش پی وی سی
  • پارچه فیبر شیشه ای با روکش PTFE؛ فویل مانند
  • فویل ETFE
  • فویل پی وی سی

جمع بندی

سازه های غشایی کششی سازه های سبک وزن و سرشار از زیبایی و ظرافت هستند. این هنر طی کردن فواصل بسیار زیاد با حداقل ضخامت مواد است که در آن طراحی نیروهایی را دنبال می کند. این همزیستی فرم و ساختار باعث کاهش وزن، به حداقل رساندن مقدار منابع و در نتیجه صرفه جویی در انرژی و هزینه و ایجاد اشکال سبک و چشمگیر در معماری می شود.

Call Now Buttonتماس با کاوشکام