سقف جمع شونده پارچه ای چیست؟

قبل از هر چیزی باید بدانیم که سقف جمع شونده چیست و اصولاً به چه چیزی سقف جمع شونده می گویند تا در ادامه به بررسی این نوع سقف ها بپردازیم.

سقف جمع شونده پارچه ای که به سقف متحرک نیز معروف است ، نوعی پوشش مدرن محسوب می شود و در گروه سازه های چادری قرار می گیرد. سازه های چادری یا همان پارچه ای نیز به دو دسته ی سازه های ثابت و متحرک تقسیم بندی می شوند. این سقف ها همان طور که از نامشان پیداست بصورت متحرک و جمع شونده بوده و قابلیت باز و بسته شدن را دارد. بطور معمول عملیات باز و بسته شدن این نوع سقف ها توسط موتورهای توبولار (تیوب لار – استوانه ای) صورت می‌پذیرد.

موتور تیوبلار سقف جمع شونده

انواع سقف جمع شونده

سقف‌های جمع‌شونده به چند دسته اصلی تقسیم‌بندی می‌شوند که ما در این مقاله قصد داریم تا به سه دسته از آن‌ها اشاره نماییم :

۱- سقف جمع شونده برقی :

به هر سقفی که قابلیت جمع شدن با نیروی متحرکه موتوری را داشته باشد اطلاق می‌شود. یک سقف متحرک برقی می‌تواند از جنس پارچه ، شیشه و یا آلومینیوم ساخته شده باشد. امروزه سقف جمع‌شونده برقی جایگزین بسیار مناسبی برای سقف جمع‌شونده دستی شده است ، چرا که دیگر نیاز نیست تا از نیروی انسانی برای باز و بسته کردن آن استفاده گردد.

سقف جمع شونده برقی

۲- سقف جمع شونده دستی :

همان‌طور که از نامش پیداست به سقفی می‌گویند که در آن هیچ نیروی موتوری وجود نداشته و سقف ما توسط نیروی انسانی و به‌صورت دستی باز و بسته می‌شود. این سقف‌ها شباهت زیادی به سقف‌های اتوماتیک دارند و تنها تفاوت آن‌ها در مکانیزم حرکتی‌شان می‌باشد. این سقف‌ها عموماً از جنس پارچه ، شیشه ، پلی کربنات ، فلز و.. تولید می‌شوند.

سقف جمع شونده دستی

۳- سقف جمع شونده پارچه‌ای :

سقف متحرک پارچه‌ای سقفی لوکس و مدرن است که می‌تواند هر فضایی را برای چهار فصل سال ایده‌آل نماید. این سقف‌ها همان‌طور که از نامشان پیداست از جنس پارچه پلی استر با روکش پی وی سی تهیه می‌شوند که با وجود یک لایه Anti UV در رویه بیرونی خود می‌توانند هر نوع اشعه مضر خورشید را به‌طور کامل دفع نموده و از سلامت شما مراقبت کنند. سازه این نوع سقف‌ها به‌طور رایج از آلومینیوم است ، اما در برخی موارد از پروفیل‌های فولادی نیز تولید می‌شوند که وزن سقف را کمی بالاتر می‌برند.

سقف جمع شونده پارچه ای

 

کاربردهای سقف جمع شونده

این سقف ها کاربردهای بسیار فراوانی داشته و تقریباً در هر فضایی قابل نصب هستند. در زیر به چند مورد از آن‌ها اشاره می‌کنیم :

√ سقف جمع شونده کافه
√ سقف جمع شونده رستوران
√ سقف جمع شونده حیاط
√ سقف جمع شونده استخر
√ سقف جمع شونده حیاط خلوت
√ سقف جمع شونده تراس
√ سقف جمع شونده ورودی
√ سقف جمع شونده پارکینگ خودرو
√ سقف جمع شونده مراکز تجاری
√ سقف جمع شونده تالار عروسی و تشریفات و..

سقف جمع شونده کافهسقف جمع شونده رستورانسقف جمع شونده حیاطسقف جمع شونده حیاط

 

مزایای سقف جمع شونده

سقف های جمع شونده محاسن بسیاری دارند که از آن جمله می توان به موارد ذیل اشاره کرد :

۱- محافظت در برابر عوامل محیطی :

این سقف ها کاربران خود را در برابر شریط مختلف جوی و آب و هوایی نظیر بارش های باران ، برف ، تگرگ و همین طور اشعه های مضر خورشید مانند UV (فرابنفش) و.. بطور کامل محافظت می نمایند ؛ دلیل آن هم وجود لایه ی Unti UV در رویه بیرونی پارچه های مورد استفاده در سقف های جمع شونده است.

 

۲- ایجاد فضای خصوصی برای کاربران :

با استفاده از سقف های جمع شونده پارچه ای شما دیگر نگران برهم خوردن امنیت حریم خصوصی خود نخواهید بود. شما می توانید در هر زمان که بخواهید با فشردن تنها یک کلید سقف خود را بطور کامل باز کرده و مانع از ورود دیدهای مزاحم به فضای مورد نظر خود شوید.

 

۳- مصرف بهینه انرژی :

با توجه به امکان نورپردازی در سقف های جمع شونده پارچه ای و استفاده از لامپ های فوق کم مصرف ، عللاوه بر زیبایی بخشیدن و تأمین نور فضای مورد استفاده ، در مصرف انرژی نیز صرفه جویی شده و این امر سبب کاهش برق مصرفی و در نتیجه پایین آمدن هزینه های شما خواهد شد.

 

۴ – فضای کم پس از جمع شدن :

پس از جمع شدن سقف متحرک برخلاف دیگر سقف ها و سایبان های موجود در بازار ، فضایی که آن ها اشغال می کنند در تناسب مساحت تحت پوشش خود بسیار اندک است. با فشردن ریموت کنترل سقف شما بصورت آکاردئونی یا کرکره ای شروع به جمع شدن نموده و تنها فضای محدودی را اشغال می نماید.

سقف متحرک

۵ – وزن نسبتاً سبک :

یکی دیگر از مزایای سقف های جمع شونده پارچه ای، وزن سبک آن نسبت به سازه های سنتی و قدیمی می باشد. علت سبکی این نوع سقف ها به دلیل استفاده از آلومینیوم در استراکچر سقف است ؛ پارچه مورد استفاده در سقف نیز برای آن که بتواند به راحتی باز و بسته شود از وزن های سبک تر پارچه های سازه چادری بهره می برند.

 

۶ – طول عمر بالا :

این سقف ها به دلیل استفاده از آلیاژ آلومینیوم در ساخت استراکچر دچار زنگ زدگی و خوردگی نشده و در نتیجه طول عمر آن ها در هر منطقه و اقلیمی با هر نوع آب و هوایی بدون ایجاد مشکل خواهد بود. اگر در پوشش این سقف ها از پارچه های مرغوب کمپانی های مشهور جهان مانند سرج فراری فرانسه و مهلر آلمان استفاده شود، بدون شک شما دارای سقفی با طول عمر بالای ۲۵ سال خواهید بود.

 

۷ – عایق حرارتی :

همان طور که می دانید در ساخت این سقف جمع شونده از پارچه های پلی استر با روکش پی وی سی موسوم به PVC-PVDF بهره می برند ؛ این پارچه ها به دلیل داشتن یک لایه ی Unti UV در رویه ی بیرونی خود علاوه بر محافظت شما در برابر اشعه های مضر خورشید همچون فرابنفش ، نور آفتاب را منعکس نموده و همانند یک عایق حرارتی عمل می کنند. جالب است بدانید که عایق بودن این سقف ها حتی از یک شیشه ی سکوریت با ضخامت ۱۰ میلی متر نیز بیشتر است!

 

۸ – تنوع در طرح و رنگ :

این سقف ها به تناسب نیاز و سلیقه ی مشتریان می توانند در طرح ها و رنگ های مختلفی ساخته و نصب شوند. شما می توانید رنگ سازه و پارچه را با توجه به سلیقه ی خود انتخاب نموده و از زیبایی و جلوه ی کم نظیر آن نهایت لذت را ببرید.

۹ – جذب مشتری در اماکن تجاری :

اگر اهل تفریح و وقت گذاشتن با دوستان و خانواده ی خود بوده و پای  ثابت کافی شاپ ها و رستوران های مدرن شهر خود و دیگر شهرها باشید ، قطعاً سقف های متحرک را در این فضاها دیده اید. سقف های جمع شونده به دلیل زیبایی ، امکان نورپردازی و همین طور طراحی فوق العاده ای که دارند ، جهت مدرنیته کردن فضاهای تجاری شما انتخاب هوشمنده ای است که هم لذت دوچندان را برای مشتریانتان فراهم می آورد و هم با جذب آن ها منجر به رونق اقتصادی شما می شود.

سقف متحرک رستوران

۱۰ – قیمت مناسب :

شاید در نگاه اول یک سقف جمع شونده پارچه ای قیمت قابل توجهی داشته باشد ، اما وقتی به محاسن بی شمار آن دقت می کنیم خواهیم دید که در مقایسه با دیگر متریال ساختمانی که هم بسیار هزینه بر بوده و هم زمان زیادی را از شما می گیرد و علاوه بر این ها نیز نمی تواند زیبایی یک سقف جمع شونده را به شما ارائه دهد ، رفتن به سراغ این سقف ها کار عاقلانه ای است.

 

۱۱ – عدم نیاز به اخذ مجوز از شهرداری :

اگر شما قصد داشته باشید که یک سقف جدید را به ساختمان خود اضافه نمایید ، شهرداری ها مانع بزرگی برای این کار هستند ؛ زیرا هم هزینه های بالایی را برای شما ایجاد می کنند و هم شما را درگیر بروکسی های سخت اداری می نمایند. با این حال علاوه بر زمان بر بودن این پروسه ، شما متقبل هزینه های گزافی خواهید شد که برای رونق یک کسب و کار خوب مانع بزرگی است.

 

۱۲ – غیر قابل مقایسه با سازه ها و سقف های دیگر :

اگر شما بخواهید همزمان سقفی داشته باشید تا هر زمان که خواستید آن را جمع آوری نموده و در صورت نیاز آن را باز نمایید و از طرفی درگیر نهادهایی همچون شهرداری نشوید ، سقف جمع شونده پارچه ای بهترین گزینه برای شما است.

 

۱۳ – انعطاف پذیری بالا :

به جرأت می توان گفت شما هیچ سقفی را نمی یابید که مطابق با سلیقه و نیاز شما هم باشد و هم نباشد!
تصور کنید که در ظهر یک روز داغ تابستانی در حیاط منزل یا ویلای خود نشسته اید ؛ برای آن که بتوانید از فضای باز بیرون بهره ببرید ، سقف خود را در حالت باز شده قرار می دهید ؛ ناگهان با تغییرات جوی بارش باران شروع می شود. در چنین حالتی چه کاری انجام می دهید؟
سریعاً به داخل ساختمان می روید؟!
ما به شما می گوییم نیازی به این کار نیست! زیرا شما می توانید با فشار دادن تنها یک دکمه در ریموت کنترل سقف جمع شونده خود ، سقف را جمع آوری نموده و از لذتِ بودن در هوای بارانی بدون آن که خیس شوید بهره مند شوید.

یا برعکس این قضیه را تصور کنید ؛ فصل زمستان است و می خواهید گرمای مطلوبی را برای مشتریان خود در کافی شاپ ، رستوران و یا هتل خود عرضه نمایید. مطمئناً یکی از تأمین کننده های انرژی حرارتی گرماتاب ها هستند. شما می توانید این وسایل گرمایشی مدرن را بدون هیچ گونه نگرانی در زیر سقف خود نصب نموده و از بودن در سرمای زمستان نهایت لذت را ببرید.

 

۱۴ – هوشمند بودن :

به دلیل وجود سنسورهای هوشمند در سقف های جمع شونده ، با تغییرات آب و هوایی و قرارگیری در وضعیت نامطلوب جوی ، سقف شما بطور خودکار جمع می شود و می تواند از وارد آمدن آسیب های جدی به آن جلوگیری نماید. سنسور باد در مواقع بحرانی بطور کاملاً اتوماتیک عمل نموده و به موتور توبولار دستور جمع آوری سقف را می دهد که همین امر آسیب پذیری سقف را به حداقل ترین حالت ممکن می رساند.

 

معایب سقف جمع شونده

معایب سقف های جمع شونده دربرابر مزایای آن بسیار ناچیز است ، اما اگر بخواهیم به آن ها اشاره نماییم می توان از موارد ذیل نام برد :

۱ – عدم تاریخچه کامل :

گرچه نمی توان این مورد را جزو معایب آن برشمرد ، اما بطور کلی همه ی متریال و تکولوژی های جدیدی که امروزه در بازار مشاهده می کنیم فاقد تاریخچه ی بلند مدت هستند ؛ دلیل آن هم کاملاً روشن است ؛ هر نوع متریال و اختراع جدیدی که بشر برای راحتی ، آرامش و آسایش خود ثبت می کند از بازه ی ۲۰۰ الی ۳۰۰ سال اخیر فراتر نرفته است. گرچه که ممکن است ثبت بعضی از اختراعات اولیه به گذشته های دور بازگردد.

ثبت اختراع

سقف جمع شونده در ماه اوت سال ۱۹۶۳ میلادی توسط دیوید اس میلر در اداره ثبت اختراعات ایالات متحده ثبت گردیده و تاریخچه ی ایین نوع سقف ها تا این لحظه چیزی در حدود ۶۰ سال است. بهرحال وقتی تاریخچه ی کاملی از یک متریال نداشته باشیم یعنی به اصطلاح عامیانه امتحان خود را طی قرن ها پس نداده است ؛ البته این بدان معنا نیست که اصلاً اینطور نباشد. سقف های جمع شونده دهه هاست که در پروژه های کوچک و بزرگ در سراسر جهان به مرحله ی اجرا رسیده و مانند هر متریال جدیدی روز به روز نواقص و کاستی های آن پس از بررسی متخصصان برطرف شده و به محصولی به دور از مشکل بدل گشته است.

 

۲ – عدم تحمل بار خیلی زیاد :

همان طور که پیشتر نیز به آن اشاره کردیم در ساخت استراکچر سقف های جمع شونده از آلیاژ آلومینیوم و در پوشش آن نیز از پارچه های سازه چادری با گرم متوسط بهره می برند ؛ دلیل این کار هم باز و بسته شدن راحت سقف است. به همین علت این سقف ها قابلیت تحمل بار بالایی را در مقایسه با سقف های سنتی ندارند. البته چاره ی کار در مواقع بحرانی تنها یک کلید است!
بعنوان مثال اگر وضعیت جوی نامساعد شد و بارش برف یا تگرگ سنگین آغاز شد ، کافیست دکمه ریموت کنترل سقف جمع شونده ی خود را فشار داده تا سقف جمع شده و از وارد آمدن خسارات احتمالی جلوگیری گردد.

 

مکان استفاده از سقف جمع شونده

سقف های جمع شونده با توجه به طراحی منحصربفرد خود در اماکن مختلفی قابل استفاده هستند ؛ از جمله ی این اماکن می توان یه کافی شاپ ها ، رستوران ها ، هتل ها ، ویلاها ، تراس ساختمان ها ، استخرها ، اماکن توریستی و تفریحی ، واحدهای تجاری ، استادیوم های ورزشی ، گلخانه ها و حتی پارکینگ های ماشین اشاره نمود. به شما پیشنهاد می دهیم برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد سقف های جمع شونده مقاله ی سقف متحرک را مطالعه فرمایید.

سقف متحرک استخر

 

 

نمونه های معروف سقف جمع شونده

در این بخش می خواهیم به معروف ترین سقف های جمع شونده جهان بپردازیم ؛ با ما همراه باشید.

۱ – استادیوم SkyDome در تورنتوی کانادا اولین سقف جمع شونده جهان بود که در حضور چشم هزاران بیننده با موفقیت افتتاح گردید و علاوه بر ایجاد ورزشگاهی مدرن برای تیم های بیسبال ، خود نیز به یک جاذبه ی گردشگری در این شهر تبدیل شد. این پروژه ی عظیم با توجه به برودت هوا و نیز ایجاد هزینه های گزاف برای نگهداری از چمن طبیعی ورزشگاه کلید خورد و توانست نظر مالکین خود را بطور کامل جذب نماید.

سقف جمع شونده استادیوم SkyDome سقف جمع شونده استادیوم SkyDome

 

۲ – استادیوم مرسدس بنز یکی دیگر از سقف های جمع شونده عظیم و مدرن جهان محسوب می شود. استادیوم مرسدس بنز آتلانتا دارای یک سقف جمع شونده به سبک دیافراگم منحصر به فرد است که توسط گروه مهندسی ۳۶۰ Architecture طراحی شده است. این سقف به شکل هشت “گلبرگ” سقفی با پارچه ای از نوع ETFE در امتداد مسیرهای روی سقف استادیوم پوشانده شده تا در یک نقطه مرکزی به هم برسند ؛ دقیقاً شبیه نحوه ی عملکرد دوربین عکاسی! این سقف می تواند در کمتر از هشت دقیقه باز و بسته شود. جالب است بدانید که پس از بسته شدن کامل سقف ، از دید پرنده می توانید لوگوی شرکت مرسدس بنز آلمان را مشاهده کنید!

سقف جمع شونده استادیوم Mercedes-Benz Stadium

سقف جمع شونده استادیوم Mercedes-Benz Stadium سقف جمع شونده استادیوم Mercedes-Benz Stadium

 

۳ – ورزشگاه Fukuoka PayPay یکی دیگر از سازه های جمع شونده مشهور جهان است که در شهر ساحلی فوکوکای ژاپن قرار دارد. این استادیوم خارق العاده بعنوان اولین ورزشگاه کشور ژاپن است که توانسته از این تکنولوژی محبوب بهره مند شود تا بتواند در هر نوع شرایط آب و هوایی میزبان مسابقات بیسبال تیم هایی همچون SoftBank Hawks و همین طور مسابقات قهرمانی لیگ بیسبال این کشور باشد. قابل ذکر است که این مکان زیبا میزبان هنرمندان مطرح جهان نیز در بازه های مختلف زمانی بوده است.

سقف جمع شونده ورزشگاه Fukuoka PayPay

پروژه های سقف جمع شونده کاوشکام

شرکت کاوشکام با تکیه بر دانش مهندسی و با استفاده از تکنولوژی روز دنیا و با دارا بودن تیمی مجرب و متخصص در زمینه ی طراحی ، ساخت و نصب انواع سازه های چادری ثابت و متحرک یکی از پیشگامان این صنعت در کشور بشمار می رود. سازه های ثابت شامل انواع سایبان ها و آلاچیق ها در طرح ها و رنگ های مختلف می باشد که می توانید با مراجعه به برگه پروژه ها آن ها را ملاحظه فرمایید. برخی از پروژه های سقف های جمع شونده شرکت نیز شامل موارد ذیل می شود :

  • سقف جمع شونده ویلا – نوشهر : این سایبان زیبا بصورت ترکیبی از پرگولا و سقف جمع شونده پارچه ای در ویلایی در شهر توریستی و ساحلی نوشهر مازندران اجرا شده است. فرم آن به شکل سایبان آلاچیقی است و می تواند مأمنی دلنشین برای کاربران خود باشد تا از اشعه های مضر خورشید در امان بمانند.

سقف متحرک آلاچیق ویلا نوشهر سقف متحرک آلاچیق ویلا نوشهر

 

  • سقف جمع شونده باغ رستوران آبی شهران در شهر تهران : این سایبان زیبا با توجه به موقعیت و شرایط ساختمان رستوران بصورت طره ای اجرا شده است تا علاوه بر زیبایی بخشیدن به فضای بیرونی رستوران ، سایبانی مدرن و ایمن را برای مشتریان عرضه کند. از این سایبان به دلیل زیبایی منحصر بفردی که دارد بعنوان جایگاه VIP در جشن ها و مراسمات رستوران آبی استفاده می شود.

سقف متحرک رستوران آبی شهران

 

  • سایبان استخر ویلا : یکی از پرکاربردترین مصارف سقف های جمع شونده بعنوان سایبان استخر است. داشتن یک سایبان برای استخر مزایای متعددی را برای شما دارد که از جمله ی آن ها می توان به محافظت از پوست شما دربرابر اشعه های مضر خورشید ، عدم وجود دید مزاحم و ایجاد امنیت خصوصی و همین طور ایجاد سایه ای مطلوب در حین شنا اشاره کرد.

سقف متحرک استخر ویلا سقف متحرک استخر ویلا

برای استعلام قیمت و ثبت سفارش و همین طور بهره مندی از مشاوره رایگان قبل از خرید درمورد سقف های جمع شونده پارچه ای با کارشناسان ما در تماس باشید :

۰۹۱۲۷۰۹۱۵۸۵ (مهندس عبداللهی)

۰۲۱۲۸۴۲۵۲۵۰ دفتر مرکزی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

Call Now Buttonتماس با کاوشکام