سایبان پارکینگ طرح آرک بندر انزلی – سایبان پارکینگ بندر انزلی

محل پروژه : بندر انزلی

کاربری : سایبان پارکینگ خودرو

مساحت : ۳۰ متر مربع

تاریخ اجرا : تابستان ۱۴۰۲

سایبان پارکینگ بندر انزلی

سایبان پارکینگ بندر انزلی

شهرک ساحلی ستاره کاسپین بندر انزلی

دهکده ساحلی بندرانزلی بی شک یکی از بهترین شهرک های ساحلی شمال کشور است. این شهر ساحلی به دلیل معماری و ساختارش مشهور می باشد. خانه های معماری کلاسیک و مدرن این روستا در اواخر دهه ۱۳۴۰ شمسی در شرقی ترین بخش رودخانه انزلی ساخته شد. سرمایه گذار و مؤسس این شهرک مسکونی منوچهر فرهنگی است. علاوه بر پروژه های موفق دهکده ساحلی ، کارآفرینی او شامل ایجاد مدرسه و کالج بین المللی اسپانیا نیز می باشد و در کارنامه کاری او به چشم می خورد. در بخش پایانی این مقاله از این شخصیت ارزشمند برای شما سخن خواهیم گفت. پس با ما همراه باشید.

با گذشت بیش از ۴۰ سال از ساخت دهکده ساحلی بندر انزلی ، این شهر همچنان از نظر فرهنگ ، معماری و استانداردهای جهانی ، موقعیت جغرافیایی ، جاده و بناهای ویلایی یکی از بهترین مکان‌ های زندگی در شمال ایران محسوب می‌شود. در ادامه این مطلب جزئیات این شهر ساحلی را به تفصیل خدمت شما عزیزان توضیح خواهیم داد.

 

سایبان پارکینگ بندر انزلی

درباره پروژه

در یکی از ویلاهای مدرن شهرک ساحلی ستاره کاسپین واقع در بندر انزلی ، یک سازه چادری با طرح آرک طره ای بعنوان سایبان پارکینگ خودرو توسط شرکت سازه چادری کاوشکام طراحی ، تولید و نصب گردید. این سایبان با هدف تأمین پوششی ایمن و همین طور مدرن در تناسب با طراحی ویلای موجود اجرا شده تا علاوه بر ایجاد سایبان ماشین ، بتواند بعنوان یک المان معماری زیبا در راستای دکوراتیو نمودن فضای داخلی و همچنین نمای بیرونی ویلا نیز مطرح باشد.

 

مزایا و کاربردها

از جمله کاربردهای دیگر این سایبان می توان به خلق فضایی خاص جهت استراحت ساکنین ویلا در طول شبانه روز اشاره کرد. کارفرمای این پروژه به دنبال طرحی بود تا علاوه بر مدرن سازی ویلا ، سطح پوشش بیشتری داشته و از طرفی المان های فلزی در وسط سازه وجود نداشته باشد که مانع از پارک کامل خودرو و همچنین چیدن مبلمان در حیاط ویلا گردد. از این رو دو طرح سان شید و آرک طره ای به ایشان پیشنهاد شد که درنهایت طرح آرک طره ای انتخاب و توسط ایشان تأیید شد.

سایبان پارکینگ بندر انزلی

استراکچر

در ساخت سازه فلزی این سایبان پارچه ای از پروفیل های فولادی با مقطع لوله استفاده گردید که از ورق ST37 تولید شده اند. این پروفیل ها در مقاطع و اندازه های مختلفی بکار برده شدند که به قرار ذیل است :

با توجه به اقلیم منطقه و آب و هوای شرجی بالای بندر انزلی ، در رنگ آمیزی این سازه ها از رنگ های صنعتی سندبلاست ، زینک ریچ ، پلی اورتان و پلی آمید استفاده شده است تا سازه را دربرابر خوردگی و زنگ زدگی بطور کامل محافطت نماید. رنگ سازه نیز جهت هماهنگی و هارمونی با قطعات فلزی کل ویلا (همچون درب ها ، فریم پنجره ها و..) مشکی انتخاب گردید تا پس از اجرای کامل سایبان جزوی لاینفک از کل بنا مشاهده گردد.

سایبان پارکینگ بندر انزلی

پارچه مصرفی

پارچه ای که در این پروژه استفاده گردیده از نوع پلی استر و با روکش دوطرفه PVC می باشد. این پارچه ها از بهم تنیدن الیاف پلی استر بصورت تار و پودی تولید می شوند که همین امر سبب خاصیت کشسانی و مقاومت آن ها در برابر بارهای وارده بر سایبان می گردد. از آنجایی که خودروها جزو دارایی های ارزشمند فردی محسوب می شوند ، بنابراین می بایست نهایت محافظت را از آن ها بعمل آورد. حتماً می دانید که اشعه های خورشید می تواند سبب خوردگی و زنگ زدگی رنگ ماشین و سایر قطعات خودروها شود ؛ به همین علت وجود یک لایه ی مخصوص در پارچه های سازه چادری که می تواند کلیه اشعه های مضر خورشید همچون UV را دفع نموده و از ورود گرمای بیش از اندازه به زیر سایبان چلوگیری نماید یک مزیت مهم محسوب می گردد.

لازم به ذکر است که کلیه ی پارچه های مصرفی شرکت کاوشکام از معتبرترین برندهای جهانی نظیر Mehler آلمان ، Serg Ferrari فرانسه و دیگر کمپانی های مشهور اروپایی تأمین می شود که دارای یک لایه محافظ موسوم به Unti UV در رویه ی بیرونی پارچه می باشد.

سایبان پارکینگ بندر انزلی

 

درباره محل اجرای پروژه

سال ساخت و روند شکل گیری شهرک ساحلی

همان طور که در مقدمه نیز ذکر گردید ، این روستا در حدود سال ۱۳۵۰ شمسی در شرق انزلی دقیقاً در مقابل شالیور و در مجاورت بلوار ساحل قو تأسیس شده است. البته در آن زمان هیچ خبری از منطقه ساحل قو (در موقعیت فعلی) نبود. بدیهی است که بیان این حد و حدود برای درک بهتر وضعیت منطقه برای شما می باشد. منوچهر فرهنگی در راستای فعالیت های اقتصادی و عمرانی خود به همراه برادرانش قصد ساخت دهکده ای ساحلی در بندرانزلی را در این سال داشت ، زیرا در آن زمان انزلی یکی از اولویت های گردشگری ایران بود. بسیاری از فرهیختگان ، تجار رشت و تهران ، مهندسان و جامعه پزشکی و مقامات ارشد دولتی و. بندر انزلی را پایگاه خود برای تعطیلات نوروزی و تابستانی می دانستند.

در ابتدای بهره برداری شهر ، ۴۲۰ ملک ویلایی و ۷۰ آپارتمان طراحی و ساخته شده و با بهترین قیمت به خریداران واگذار شد. برخی از روایات نشان می دهد که آن مرحوم بدون هیچ چشم داشتی اقدام به فروش این املاک کرده بود تا به آبادانی آن منطقه و به نفع اهالی شهر و بندر انزلی بی انجامد. به نظر می رسد شهرک ساحلی در طرح اولیه خود ۴۷ هکتار بوده است که بعدها با توسعه خانه ها و راه ها تبدیل به شهرکی با ۸۰ هکتار زمین شده و به تدریج رشد نمود.

شهرک ساحلی ستاره کاسپین – پروژه ای فراتر از زمان خود

شگفت انگیزترین چیز در زمان شروع ساخت این شهر ساحلی ، تعجب و کنجکاوی مردم منطقه بود که چگونه این منطقه باتلاقی می تواند به یک شهر ساحلی تبدیل شود؟ تیم سازندگی روستا با بولدوزر خاک ناهموار منطقه را تسطیح کرده و با پاکسازی زمین های باتلاقی این شهرک ، راه را برای ساخت و سازی اصولی و مدرن هموار نمودند. دیوارکشی دهکده ساحلی به تدریج با قطع درختان و بوته های انبوه تمشک تکمیل شد. برای مدیریت و تسریع در اجرای طرح و توسعه کار ساخت و ساز ، تیم دیگری در قالب یک شرکت تشکیل گردید که اعضای آن از سهام داران این شرکت بودند. به عنوان مثال شرکت سازنده ویلا‌ها به مدیریت ، نظارت و با برخورداری بخشی از سهام توسط مهندس هوشنگ کردستانی اداره می‌شد.

دهکده ساحلی بندر انزلی

توضیحات تکمیلی

به طور کلی دهکده ساحلی انزلی شهرکی است که به موازات خط ساحلی منطقه غازیان ساخته شده است. این دهکده ساحلی از غرب به خیابان های شریعتی در ساحل قو و از شرق به پارک جنگلی شهرداری (محدوده زمین بازی پارک) محدود می شود. یکی از نکات قابل توجه این شهر ، نام خیابان ها و معیارهای مهمی است که از نظر بهینه سازی ترافیک ، روان بودن و سهولت دسترسی ساکنان شهر یا میهمانان در نظر گرفته شده است.

نام خیابان‌های اصلی روستا ، «خورشید» و «رستم» که از معروف‌ترین آنهاست از نام پدر و مادر مرحوم منوچهر فرهنگی گرفته شده است. به نظر می رسد ایده طراحی دهکده ساحلی انزلی از ایده مدرن هنرمندان مشهور جهان الهام گرفته شده است. این شهر با این ایده تأسیس شد : “ارجحیت جاذبه های تفریحی و توریستی ، آلاچیق های ساحلی ، رستوران ها و پیاده روی های ساحلی”.
جالب است بدانید که در گذشته مجموعه تفریحی «دهکده ساحلی موبیدیک» یکی از بهترین های این منطقه محسوب می شده که مجهز به استخر نیز بوده است. در حال حاضر این دهکده ساحلی یکی از بهترین گزینه ها برای اقامت در ویلاهای لوکس و و با امکانات عالی در بندر انزلی می باشد.

بخش آخر – بانی شهرک کاسپین

منوچهر فرهنگی کیست؟

منوچهر فرهنگی (۱۳۰۴ – ۱۳۸۷ شمسی)

منوچهر فرهنگی یک نیکوکار ، مربی و کارآفرین ایرانی الاصل بود. او در سال ۱۳۵۷ مجبور به ترک ایران شد و تا پایان عمر نیز در اسپانیا اقامت نمود. او در زندگی خود سه کسب و کار موفق و نامرتبط با یکدیگر ایجاد کرد. همین طور منبع کمک و الهام بسیاری از روشنفکران ایرانی بود. او به دلیل تمایل به مشارکت مثبت در رفاه جامعه و با تدبیر خود در شناسایی فرصت های جدید شناخته شده بود.

 

زندگی و دستاوردها

منوچهر فرهنگی در کرمان و در خانواده ای زرتشتی به دنیا آمد. او در جوانی به همراه دو برادرش اردشیر و مهربان دو تجارت موفق تأسیس کرد :

منوچهر فرهنگی در سال ۱۳۵۹ ایران را ترک کرد تا به همراه دو برادر دیگرش به نام های اردشیر و مهربان به فعالیت های خیرخواهانه خود در خارج از مرزهای ایران ادامه دهد. پس از انقلاب اسلامی به همراه جمعی از معلمان مدرسه «ایران زمین» مدرسه ای بین المللی در اسپانیا تأسیس نمود که بیش از ۱۰۰ دانش آموز از ایران و سایر کشورها در آن تحصیل می کردند. در سال ۱۳۶۳ مدرسه جدیدی را در لا مورالخا مادرید با ۴۰ دانش آموز و ۱۴ پرسنل تأسیس کرد که امروزه حدود ۷۰۰ دانش آموز و ۱۳۰ پرسنل در آن مشغول به تحصیل و کار هستند و شامل دانش آموزان ممتاز نیز می شود.

بسیاری از اساتید برجسته جامعه پارسی مانند استاد فرهنگ مهر سال هاست در این دانشگاه تدریس می کنند. این مؤسسه با برنامه های پیشرفته و علمی خود یکی از اولین مدارس در جهان است که به یک مدرسه بین المللی در کشور تبدیل شده است. گروهی موفق و شاد که شامل بیش از ۵۰ ملیت مختلف را در بر می گیرد. در سال ۲۰۰۶ میلادی منوچر فرهانی توسط انجمن اروپایی مدارس بین المللی مورد تحسین و تشویق قرار گرفت.

 

مرگ ناجوانمردانه

در آخرین روز سال ۱۳۸۷ شمسی و قبل از عید باستانی نوروز ، مرحوم منوچهر فرهنگی در مادرید اسپانیا با ضربات چاقوی یک زن ۳۰ ساله کشته شده و به قتل رسید. پس از مرگ او خانواده و دوستانش بنیاد منوچهر فرهنگی را ایجاد نمودند تا با حمایت از فعالیت های آموزشی و فرهنگی ، دیدگاه منوچهر را ادامه دهند. این بنیاد در افغانستان هم فعال می باشد. در کشور تاجیکستان و تحت نظارت آکادمی علوم و انجمن پیوند تاجیکستان نیز فعالیت های چشمگیری داشته و دارد. جایزه منوچهر فرهنگی هر ساله به محققی اعطا می شود که کار او به بهترین نحو فرهنگ و نگرش او را ترویج نماید. استاد فرهنگ مهر کتابی به افتخار وی به نام «یادنامه منوچهر فرهنگی» با تألیفات ۹ تن از سرشناسان ایرانی تدوین نموده است.

 

تماس با ما

شرکت سازه چادری کاوشکام تولید کننده انواع آلاچیق چادری ، سایبان ماشین ، سایبان استخر و سقف متحرک و ثابت انواع سازه چادری است. این شرکت تلاش می‌کند با تمرکز بر کیفیت و اجرای دقیق با توجه به نیاز مشتریان گرامی ، پروژه را با بهینه کردن هزینه برای آن‌ها به صرفه نماید. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان ، لطفاً با ما تماس بگیرید :

۰۹۱۲۷۰۹۱۵۸۵ مهندس عبداللهی (مدیرعامل)

۰۲۱۲۸۴۲۵۲۵۰ دفتر مرکزی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

Call Now Buttonتماس با کاوشکام